Penzion Berc Bled

Več kot 100-letna tradicija, vtkana v vsak kamen

Penzion Berc je mnogo več, kot ponudnik prenočišč in dobre kulinarike. Naša zgodba je namreč rasla in se razvila na temeljih več kot 100-letne tradicije, ki se začenja leta 1908, ko je naš praded Jožef Berc postal lastnik kmečkega posestva. Današnja mogočna zunanja podoba penziona še vedno ohranja rdečo nit nekdanje arhitekture ter opominja na pot, ki so jo prehodili naši predniki.

o nas
O nas
O nas
O nas

Od kmetije do najmodernejšega penziona v Jugoslaviji

Prelomen trenutek za razvoj današnjega penziona je bil v letu 1954, ko sta se Ludvik in Rozalija Berc odločita za opustitev kmetijske dejavnosti ter s tem za vstop na izzivov polno pot turizma. Pot ni bil lahka, bila pa je vredna in poseben uspeh je bil okronan v začetku 70-ih let, ko sta Ludvik ml. in Milena Berc prevzela domačijo ter jo spremenila v najmodernejši penzion v takratni Jugoslaviji.

Penzion Berc Bled

Pridobite dostop do naših eksluzivnih ponudb

Pridružite se našemu programu zvestobe – izkoristite ekskluzivne ponudbe in pridobite dostop do posebnih cen za naše člane. Pridružite se še danes!

Program zvestope
Penzion Berc Bled kontakt

Kontaktirajte nas

  Penzion Berc Bled

  Naša zgodovina

  zgodovina

  "Kot tretja generacija, ki nadaljuje uspešno zgodbo Penziona Berc, prisegamo na domačnost, zaradi katere se gostje k nam vedno z veseljem vračajo, hkrati pa gremo v korak s časom tako pri obnovi prostorov kot ponudbi vrhunske kulinarike."  - Miha Berc

   

  Danes je kmetija spremenjena v prijazen butični hotel, ki ga vodi že tretja generacija družine. S spoštovanjem ohranjamo predanost tradiciji, zaradi česar se na vsakem koraku čuti mirno in domačno vzdušje, hkrati pa sledimo sodobnim trendom na področju interierja in eksterierja ter vrhunske kulinarike.

  V samem srcu Bleda

  Penzion leži na mirni lokaciji sredi razgibane blejske krajine, ki se na vzhodu dviga v mogočne Julijske Alpe. Od mestnega jedra Bleda, enega najlepših in najstarejših turističnih krajev v Sloveniji, je oddaljen le tri minute hoje – enako blizu je tudi Blejsko jezero.