Penzion Berc Bled

Aktivnosti

Razgibana blejska pokrajina, »obrobljena« z Julijskimi Alpami, z Blejskim jezerom v svojem osrčju, ponuja neomejene možnosti za številne aktivnosti v naravi. Te so lahko bolj sproščujoče, lahko pa so bolj športne, takšne, ki zadovoljijo tudi najbolj goreče adrenalinske navdušence.

aktivnosti
Aktivnosti
Aktivnosti
Aktivnosti

Blejsko jezero

Prijetno osvežitev v vročih dneh si privoščite s skokom v Blejsko jezero ali pa, preprosto, samo uživajte na grajski plaži, ki vsako leto privablja množice turistov.
Pot okoli jezera je ravno prav dolga za lahkotnejši sprehod ali vožnjo s kolesom. Vodi do razglednih vzpetin, na Grajski grič in bližnje hribe, od koder je čudovit razgled na jezero z otočkom in na Karavanke v daljavi.

 

Tudi navdušenih ribičev jezero ne bo pustilo praznik rok. Prav tako ne ljubiteljev veslanja – Bled se lahko pohvali z dolgo tradicijo veslaškega športa in gostitvijo mednarodnih veslaških tekmovanj. Po jezeru zato le zavihtite vesla ali napnite jadro surfa!

Če želite v dan vnesti drobec zgodovine, se s tradicionalno blejsko pletno popeljite na otok sredi jezera in obiščite veličastno gotsko cerkev.

Bled ima največje slovensko igrišče za golf – zato poskusite se v golfu … Razvedrite se lahko tudi z mini golfom.

Čudovita Gorenjska

Bled oziroma naš penzion je odlično izhodišče za krajše in daljše izlete v naravo, na katere se lahko podate v lastni režiji, v našem spremstvu, pa tudi v spremstvu lokalnih vodnikov. Pristne gorenjske vasice (Bohinjska Bela, območje Ribnega, Zasip), Triglavski narodni park so gorenjski biseri, ki jih morate doživeti. Svoje poti boste po prelepi Gorenjski lahko ubrali tudi zahtevnejši hribolazci in pohodniki. Še bolj zahtevni športni plezalci pa se le opogumite in se spoglejte z drznimi stenami Julijskih Alp!

Če se utrudite, se skozi Bled in okolico sprehodite na hrbtu vrlega vranca.

Po poskočnih in bistrih alpskih rekah se popeljite s kajaki ali si najemite raft.

Ostalo

Na Bledu in v okolici je polno urejenih igrišč za tenis in squash – ta vas čakajo, pripravljena so na vašo igro.

Preizkusite se še v soteskanjupoletnem sankanjuodbojki na mivkipoletite z baloni ali jadralnimi letali …

Izbira je res velika … Zato, če boste imeli kakršnokoli vprašanje, če boste potrebovali dodatno informacijo, pomoč pri rezervaciji aktivnosti, nas kar »pocukajte za rokav« – kot avtohtoni Blejci bomo hitro vedeli, kaj narediti …