Kulinarika

Najrazkošnejše razvajanje, ki si ga morate privoščiti v času oddiha, je zagotovo razvajanje z dobro domačo hrano. Naše 60-letne izkušnje v gostinstvu, nikoli presahel navdih za ustvarjanje novih jedi ter zdrava kakovostna domača živila, polnovrednega okusa, vas popeljejo v svet neponovljivih kulinaričnih užitkov.

 

Zjutraj jej kot kralj.

Zjutraj, ko se sveži in spočiti prebujate v nov dan, vas k jutranjemu obedu prikliče zapeljiv vonj pravkar kuhane kave. Obilje domačih dobrot, ki si jih izberete in postrežete sami – opisuje zajtrk v našem penzionu. Da je izkušnja jutranjega kulinaričnega uživanja popolna, poskrbimo tudi z izvirnimi pogrinjki in z zvrhano mero dobre volje.

 

Morda vas premami vonj domačih salam, ki jih izdelujejo na kmetiji iz lastne vzreje … Mogoče si boste zaželeli kosmiče natrositi v kremast domač jogurt, neizmerno polnega okusa … namazati kruh z domačim surovim maslom … ali končno okusiti domače visokokakovostno mleko z bližnje kmetije.

Zna se zgoditi, da vas zamika domača marmelada, ki jo iz sadja, pridelanega v bližnjem sadovnjaku, kuhamo sami … ali pa domač med, ki ga za vas naberejo pridne čebelice, stanujoče v sosedovem čebelnjaku.

 

Zagotavljamo vam, da se ne boste mogli upreti kruhu iz različnih vrst žit, pa tudi ne slastnim domačim piškotom in drugim nepopisno okusnim sladicam, ki jih z veliko mero ljubezni, znanja in izkušenj pripravljamo za vas.

Še več o naših dobrotah...

Tukaj so potem še raznovrstna dišeča zelišča, s katerimi bogatimo okuse jedi in ki jih vzgajamo na našem zeliščnem vrtu.

 

Za zajtrk vam ponudimo telečjo pašteto, ki jo pripravimo iz kvalitetnih sestavin.

Izpostaviti bi želeli še dimljeno postrv – specialiteto, ki kulinarično očara marsikaterega našega gosta, za vas pa poleg ribe okadimo še sire, ki jih zorimo v kleti.

 

Finefood Berc 

Dolgi poletni dnevi so idealni za celodnevno bivanje na prostem. Takrat zato odpremo letno kuhinjo; vrt pa spremenimo v prijeten, romantičen kotiček, ki v varnem zavetju Alp, pod milim blejskim nebom, vrhunsko kulinarično izkušnjo poveže še s trenutki sproščenega prijateljskega druženja. Nudimo vam izvrstno hrano v družbi najboljših slovenskih vin ter paleto izvirnih sladic, ki vam pričarajo nepozabno doživetje. Vsak večer pa izpod našega figovca zvoki klavirja nežno dopolinjo celotno zgodbo. Postrežemo vas vsak dan od 18:00 - 23:00.